Sfeerimpressie

De herst 

Het is tijd om de uitbundige zomer los te laten en naar binnen te keren. De herfst heeft zoveel moois te bieden, de natuur trekt zich terug om kracht te verzamelen en laat in deze transitie de prachtigste kleuren zien.

Onze collega’s hebben weer de prachtigste seizoenstafels gemaakt. Ook de kinderen maken in de herfst bijpassende creatieve kunstwerken, de kok past haar menu aan en de sprookjes die worden voorgelezen vertellen het herfstverhaal. 

 

Onze moestuin

Vanaf het ontwerp tot aan de eerste oogst. Met trots presenteren wij onze moestuin! Onze kok Linde gebruikt graag groentes en kruiden uit de moestuin voor de drie-gangen menu’s die zij dagelijks voor de kinderen maakt.  De juffen en de kinderen hebben plezier in het werken in de moestuin. 

 

Warme maaltijd uit eigen keuken

Biologische, vegetarische warme drie-gangen menu’s voor de kdv groepen en 15h-tjes voor de bso groepen, worden bereid in onze eigen keuken en door onze enige echte eigen kok; Linde. Ingrediënten komen waar het kan uit eigen moestuin en alles wordt dagelijks vers bereid. 

Ook worden er zoveel mogelijk (voorgeweekte en zelfgestookte) volkoren granen en bonen gebruikt en zijn alle gerechten suiker-arm.

De kinderen en medewerkers genieten dagelijks van deze gezonde voedingsbodem!

 

 

 

De winter

De winter is een tijd van rust. De winter vraagt er om zelf het licht en de warmte te creëren. Deze tijd heeft de aarde nodig om zich klaar te maken voor het voorjaar, zoals we als mensen deze tijd ook nodig hebben om het oude jaar af te schudden en met schone lei te beginnen aan een volgend jaar.

Onze collega’s hebben weer de prachtigste seizoenstafels gemaakt. Ook de kinderen maken in de winter bijpassende creatieve kunstwerken, de kok past haar menu aan en de sprookjes die worden voorgelezen vertellen het winterverhaal.

 

Dagje bezoek De Kemphaan

In de vakantieperiodes plannen we vaak bezoekjes aan bijzondere plekken. Deze keer is het Stadsboerderij De Kemhaan. De kinderen maken kennis met koeien, geiten en kippen waarbij ze de dieren mogen aaien en voeren. Daarnaast nodigt daarnaast uit om in gespeeld te worden en dat doen de kinderen met de grootste plezier!