Zorg voor kinderen

Erkenning voor ieder kind, mogen worden wie je bent

Als de zorg voor kinderen op orde is, dan ontstaat er daadwerkelijk ruimte om in volle potentie te ontwikkelen en te worden wie je bent. Kinderen die zich geborgen en veilig voelen, durven te ontdekken en ontwikkelen zich op geheel natuurlijke wijze. Wij bieden de kinderen daarom dagelijks de meest optimale zorg.

Warme maaltijd door eigen kok, uit eigen keuken én eigen moestuin!

Dagelijks wordt een biologische en vegetarische warme maaltijd verzorgd door onze eigen kok gemaakt in onze eigen keuken met ingrediënten uit onze eigen moestuin, zoveel als de oogst dat toelaat.
Klik hier voor het voorbeeldmenu.

Slaap- en rustmomenten om op te laden

Er zijn fijne, goed geventileerde slaapplekken voor de kleintjes waar ze liefdevol naar bed worden gebracht en heerlijk kunnen slapen. Voor de grotere kinderen zijn rustmomenten ingebouwd tijdens het eten waarbij wordt voorgelezen uit sprookjesboeken. Zo zijn groot en klein uitgerust om aan hun volgende avontuur te beginnen! 

Ecologische & zachte ‘warme’ verzorging

Het verzorgingskussen wordt bij iedere verschoning van de luier bekleed met een eigen katoenen doek voor een warme, zachte en geborgen ervaring voor het kindje. Daarnaast zijn alle verzorgingsproducten van natuurlijke oorsprong en dragen deze bij aan een optimale bescherming van de huid; van de zalfjes voor de billen tot het 30+ zonnebrandmiddel op de zonnige dagen. 

Elke dag buiten spelen

Ieder seizoen spelen de kinderen buiten, ook als het regent of koud is. ‘Buiten zijn’ staat voor bewegen & frisse lucht en neemt een belangrijke plaats in op het dagprogramma.

Huiselijke omgeving

De ruimtes zijn ingericht met warme, zachte kleuren en natuurlijke materialen. Dit zorgt voor een ontspannen omgeving en draagt bij aan het gevoel van geborgenheid bij het kind. 

 

Vertrouwde plek met vaste gezichten

Wij werken met vaste zorgzame professionele leidsters die naast hun reguliere pedagogische opleidingen ook trainingsdagen krijgen aangeboden op specifieke thema’s. Werken met vaste leidsters zorgt voor een veilige stabiele plek waar het kind zichzelf durft te zijn.  

Veilige ruimtes

De veiligheid van de kinderen staat bij ons voorop. Onze ruimtes, slaapplekken, speelgoed en maaltijden voldoen aan alle geldende regelgeving.

Gezonde luchtkwaliteit

Gezonde lucht zorgt voor eindeloze energie om te spelen en te ontwikkelen. Ons moderne luchtfiltersysteem zorgt voor een constante hoogwaardige luchtkwaliteit die voldoet aan alle geldende normen.

Dagelijkse schoonmaak

Het hele pand wordt professioneel schoongemaakt met volledig ecologische schoonmaakproducten.

Sfeer proeven?

Heeft u vragen? Of wilt u een afspraak maken om de sfeer te proeven? Neem gerust contact op via ons contactformulier.

Of stuur ons een e-mail.

Antroposofische visie

Opvoeding van het kind vóór de leerplichtige leeftijd

De eerste levensjaren verwerft het kind de activiteiten; lopen, spreken en denken. Deze drie vermogens worden maatgevend voor het hele leven.

Lopen, ja dat is, ik zou willen zeggen, een afkorting, een verkorte uitdrukking voor iets veelomvattenders. Omdat het ‘t meest opvalt dat we leren lopen, zeggen we: het kind leert lopen. Maar dit leren lopen, dat is immers verbonden met een zich-verplaatsen in een evenwichtstoestand ten opzichte van de hele ruimte wereld. We zoeken als kind de rechtopgaande positie, we trachten als kind onze benen in zo’n verhouding tot de zwaartekracht te brengen dat we in evenwicht zijn. We proberen hetzelfde echter ook met de armen en handen. Het hele organisme wordt georiënteerd. Leren lopen betekent de ruimte richtingen van de wereld vinden, het eigen organisme in de ruimte richtingen van de wereld te plaatsen.

Het gaat erom dat we op de juiste wijze ernaar kijken hoe het kind een nabootsend zintuig wezen is. Want alles moet in de eerste levensjaren door nabootsing geleerd worden, opgenomen worden door nabootsing uit de omgeving.

Rudolf Steiner

(Bron: Rudolf Steiner, Opvoeding en moderne Cultuur)